Com preparar plats saludables
En aquest període de semi-confinament, podem dedicar més hores a cuinar. Una bona oportunitat per millorar els nostres plats per a què siguin més saludables.
Els nutricionistes ens recomanen tots aquests punts:
- Prioritza aliments rics en fibra
Augmenta el consum de fruites, hortalisses, llegums i aliments integrals. T’aportaran fibres que milloren el trànsit intestinal i et donaran major sensació de sacietat amb baixa aportació d’energia.
- Selecciona aliments frescos
Compra fruites i hortalisses fresques de temporada i de proximitat, llegums, ous, pa integral i llet i derivats sense sucres afegits.
- Escull carns baixes en greix
Tot i que hi ha greixos saludables i d’altres no, evita-les tot el que puguis. No les eliminis, però controla-les molt més.
- Recorda la importància del peix
Els experts en nutrició aconsellen prendre un mínim de tres peces de peix a la setmana, sobretot peix blau.
- Realitza coccions suaus
Per evitar la sensació de pesadesa dels àpats és recomanable cuinar al forn, al vapor, planxa, bullit, papillota, sopes i cremes lleugeres. Per cuinar i amanir, fes servir oli d’oliva.
- Descarta al màxim aliments processats
No són recomanables des d’un punt de vista nutricional. Si en vols prendre, reserva espais molt concrets per a aquestes ingrestes: caps de setmana, algun berenar, etc.